هاشمی رفسنجانی: آثار سونامی اقتصادی درست مدیریت شود
آقای رفسنجانی که به عنوان خطیب نماز جمعه تهران سخن می گفت از مسئولان و دست اندرکاران خواست که "مواظب باشند که آثار سونامی اقتصادی درست اداره شود و آنجا که دستمان می رسد نگذاریم مسائل ناجوری پیش بیاید."
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام کاهش قیمت نفت را اولین موج بحران اقتصادی در غرب دانسته که به ایران رسیده است و به گفته وی "باید فکر کنیم که ضربه های آن به اقتصاد ما کنترل شود."
ایران دومین صادرکننده برزگ نفت در میان کشورهای صادر کننده نفت اوپک است و بخش عمده ای از نیازهای ارزی کشور از محل فروش درآمدهای نفتی تامین می شود و نصف شدن قیمت نفت در فاصله کوتاهی می تواند مشکلات اقتصادی را دو چندان کند.

به گفته آقای هاشمی رفسنجانی، "اولین موجی که از بحران (اقتصادی غرب) به ما رسیده، ارزانی نفت است. نفت برنت از 147 دلار به قیمت 64 دلار رسیده است و این خسارت بزرگی است."
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی نيز پیش بینی کرده است که در صورت تداوم روند نزولی قیمت نفت، امسال درآمدهای نفتی این کشور بیشتر از 50 میلیارد دلار کم شود.
چنین وضعیتی به معنی آن است که درآمد نفتی ایران در سال جاری به نصف کاهش خواهد یافت و این بر سرنوشت کشور که اقتصادش به صورت عمده اي بر درآمدهای نفتی متکی است، عمیقا تاثیر گذار است.
آقای رفسنجانی از صاحب نظران، اقتصادانان و مسئولان خواسته که با هم همکاری و هم فکری کنند تا امواج بعدی مهار شود تا به گفته وی "صدمه اساسی به جامعه، فقرا و کارگران مان وارد نشود که بسیار می تواند سنگین باشد."
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از گروهي كه از بحران مالي غرب ابراز خرسندي نموده اند، گفته است: "این طور نباشد که کسانی پیدا شوند و بگویند این بحران اقتصادی معجزه است و تنبیه غرب است. ممکن است آنها تنبیه شوند اما آثار این بحران برای همه سنگین است."
دولت، کارشناسانی را مامور کرده تا بحران اقتصادی در جهان را رصد کرده و پیامدهای آن را بر اقتصاد ایران بررسی کنند. مجمع تشخیص مصلحت نیز نشست هایی در این زمینه برگزار کرده است.