فرماندارمیبد:

طرح پایلوت کشت گیاهان دارویی در میبد اجرا می شود

بحث کشت گیاهان دارویی چند سالی است که در سطح استان موردتوجه مردم و مسئولین قرارگرفته است و معتقدند که درزمینهٔ کشت و فناوری گیاهان دارویی در استان مشکلی وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، فرماندارمیبد در جلسه کارگروه توسعه و ترویج کشت گیاهان دارویی، از اجرای طرح پایلوت کشت گیاهان داروی در آینده نزدیک در این شهرستان خبر داد.

آفتاب‌گردان، کاسنی، نعنا، عناب، زوفا، مریم‌گلی، ماری تیغال و ارتیشو بخش از گونه‌های گیاهی بود که در این نشست روی سازگاری آن با آب‌وهوای منطقه و اقتصادی بودن آن‌ها بحث و تبادل‌نظر شد.

حسین فلاح با اشاره به حاصلخیزی زمین‌های مناطق مختلف شهرستان میبد، توجه به کشت گیاهان دارویی در میبد را اشتغال‌زا، اقتصادی و دارای مزیت‌های کم‌نظیر خواند و افزود: با بحرانی که در حوزه آب‌داریم باید به سمت محصولات کشاورزی کم آب خواه و با توجیه اقتصادی حرکت کنیم.

فلاح بابیان اینکه مرکز تحقیقات روی بیش از یک‌صد گونه گیاهان دارویی در شهرستان میبد کارکرده است گفت: طرح پایلوت کشت گیاهان دارویی به وسعت 3 هزار مترمربع در شهرک صنعتی ظرف یک ماه آینده آغاز می‌شود.

وی افزود: مرکز تحقیقات، جهاد کشاورزی، دانشگاه و فرمانداری برای فرهنگی سازی باید در مرحله اول روی 12 گونه گیاهان دارویی کارکن‌اند.

فرماندارمیبد آموزش را در این راستا ضروری دانست و بابیان اینکه طبق صحبت‌هایی که شده است قرار است 50 هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گیاهان دارویی برود افزود: حمایت استان از این طرح زمینه تغییر الگوی کشت و فرهنگ‌سازی بین مردم را فراهم می‌کند.

فلاح با تأکید بر اینکه در روستاهای حسن‌آباد، رکن‌آباد، جهان‌آباد و سایر مناطق ظرفیت‌های خوبی برای پرداختن به کشت گیاهان دارویی وجود دارد گفت: این فرصت خوبی برای توسعه گیاهان دارویی و حرکت به سمت محصولات کم آب خواه و تغییر الگوی کشت در شهرستان است. فرماندارمیبد تأکید کرد: اگر گیاهان دارویی با آب‌وهوای منطقه سازگار نباشند و با گیاهان مرسوم منطقه نتواند رقابت کنند نمی‌توان رضایت کشاورزان و علاقه‌مندان را در جهت فرهنگ‌سازی و تغییر الگوی کشت کسب کرد.

ایجاد خزینه، تولید نشاء و بذر، آموزش، فرهنگ‌سازی، انتخاب پایلوت و توجیه اقتصادی از مصوبات این جلسه بود.