اسماعیلی بخشدار بفروئیه:

مسجد زیرک و بازارچه قدیمی بیده مرمت و بازآفرینی می‌شود

روستای هدف گردشگری بیده قریب به 14 هکتار بافت ارزشمند و کهن تاریخی در شمال غرب میبد واقع است که خانه برونی به‌جای مانده از دوره ایلخانی، مسجد جامع، مسجد زیرک، ساباط و بازارچه و رودخانه بوم کن رسی از مهم‌ترین آثار تاریخی آن به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، بخشدار بفروئیه که به همراه فرماندارمیبد از این بافت بازدید داشتند گفت: یکی از اولویت‌های بخشداری، مرمت، احیاء و بازآفرینی مسجد جامع، مسجد زیرک و ساباط و بازارچه قدیمی این روستاست.

محمد اسماعیلی افزود: ازآنجاکه روستای مزرعه بیده در مسیر جاده ابریشم قدیم قرارگرفته است و خانه برونی و رودخانه بوم کن رسی جزء معماری و سکونتگاه‌های اولیه این شهرستان به شمار می‌رود؛ توجه به میراث ارزشمند و آثار تاریخی این منطقه در رونق گردشگری و اشتغال پایدار و اقتصاد مردم از اهمیت زیادی برخوردار است.

اسماعیلی آسیاب آبی و بافت به‌هم‌پیوسته باغات و قلعه تراز آباد، تپه‌های رسی و کت وال و قنات‌های محلی را از دیگر ظرفیت‌های تاریخی این منطقه عنوان کرد.

وی بابیان اینکه در حال حاضر مرمت و بازآفرینی بافت تاریخی این منطقه 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: تاکنون 3 میلیارد ریال از محل مشارکت‌های مردمی، دهیاری، میراث فرهنگی و پایگاه پژوهشی در این زمینه هزینه شده است.

بخشدار بفروئیه گفت: با تکمیل این طرح، روستای هدف گردشگری بیده به یکی از جاذبه‌های مسیر گردشگری بدل خواهد شد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: به گواه مردم میبد، زندگی 55 نسل در طول ادوار گذشته در این روستا جریان داشته و در کتب تاریخی، روستای بیده یکی از 3 بخش میبدار، بیدار و عقدار دوره آل مظهر بوده است که بیدار از شخصیت‌ها و بزرگان آن دوره در بیده بوده است.