پيام حضرت آيت الله اعرافي امام جمعه شهرستان ميبد


بسمه تعالی
روسای ارجمند و اعضای محترم شوراهای اسلامی شهر میبد و بخش های ندوشن و بفروییه و روستاهای تابعه – ایدهم الله تعالی
با سلام و تحیات خالصانه ،
ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و شهدای شهریور ۵۷ و با تبریک دهه مبارک کرامت و با تبریک مجدد به اعضای منتخب شوراهای اسلامی شهر و روستا و با تبریک به روسای محترم و سایر برگزیدگان انتخابات داخلی شوراها، و با تقدیر و تشکر وافر و قدردانی از اعضای محترم شوراها و شهرداران ارجمند سابق میبد و ندوشن و دهیاران گرامی و آرزوی سلامت و عزت و توفیق روز افزون برای آنان ،
اکنون که چهارمین دوره شوراهای اسلامی فعالیت خود را آغاز می کنند ، برخی از توصیه ها و نکات راهبردی که در جلسات حضوری با شورای میبد مورد تاکید قرار داده ام، یادآوری می کنم :
 

۱_ رعایت قوانین و شرح وظایف مصوب  و تلاش برای تحقق وظایفی که در قوانین  برای شوراها پیش بینی شده است و امانتداری رای و اعتماد مردم عزیز .

 

۲_ گسترش و تعمیق نگاه راهبردی،آینده نگر و بنیادی در محدوده وظایف شوراها همراه با برنامه ریزی جامع و کامل .

 

۳- عنایت به اسناد راهبردی و بالادستی کشور و استان و شهرستان و تهیه سندهای چشم انداز و راهبردی و اساسی برای آینده منطقه و همکاری با سایر بخشها بمنظور تحقق سند توسعه شهرستان .

 

۴- تقویت و اعتلای رویکرد و نگاه علمی و کارشناسی در همه تصمیمات و برنامه ها.

 

۵- ارتقای هماهنگی و هم افزایی درونی شوراها و همینطور گسترش همکاری و هماهنگی شوراها با یکدیگر و نیز با سایر نهادها و ادارات .

 

۶- عنایت به رویکرد و نگاه متوازن و متعادل به رشد و توسعه همه مناطق شهر و نیز روستاها با تاکید بر اصل مهم عدالت .

 

۷_ برنامه ریزی در راستای بهره مندی از تمام ظرفیت های شهرستان و شکوفایی استعدادهای منطقه بویژه در عرصه های جدیدی که بعد از اجرایی شدن مصوبه اخیر دولت بوجود آمده است.

 

۸_ تاکید بر رویکرد و گفتمان فرهنگی،اسلامی ،انقلابی ،همگرا و ارزشی و رعایت اخلاص و صداقت و ایثار و گذشت در همه تصمیمات و اقدامات و حضور فعال در مسائل اجتماعی،ورزشی و فرهنگی.

 

۹_ تلاش برای طراحی و تدوین نظام جامع معماری اسلامی و ایرانی و استفاده از متخصصین برای طراحی و اجرای آن.

 

۱۰_ توجه خاص و موکد به صیانت و حفظ محیط زیست با تاکید بر حفظ و توسعه فضای سبز و باغات و همکاری میان بخشی و جدی با همه نهادها و موسسات ذی ربط و فعال سازی شورای محیط زیست و صیانت از فضای سبز.

 

۱۱_ توجه و اهتمام ویژه به اصل درآمد زایی و مطالعه و تهیه طرح های دقیق برای تحقق درآمد و پیگیری اجرای آن با توجه به شرایط و مخاطرات موجود .

 

۱۲_ توجه خاص به حوزه های علم،فرهنگ و صنعت شهر و همکاری با آموزش و پرورش،مراکز آموزش عالی،حوزه های علمیه و مراکز صنعتی بمنظور پیشرفت و توسعه هماهنگ و متوازن و بطور کلی همکاری در پیگیری و اجرای طرح های بلند مدت و اساسی شهرستان .

 

۱۳_ اهتمام و توجه به تکمیل طرحهای نیمه تمام و اساسی شهر و روستا و پیش بینی اراضی معوض با همکاری ادارات مربوطه .

 

۱۴_ عنایت جدی  به استحکام و مقاوم سازی بناها و ساختمان ها و اهتمام لازم به نظام مهندسی.

 

۱۵_ تقویت ارزیابی و نظارت بر بودجه ها و مصارف و بر اجرای پروژه های عمرانی در شهرداری ها و دهیاری ها .

 

۱۶_ فعال سازی کارگروه های تخصصی .

 

۱۷_ توجه خاص به میراث فرهنگی و گردشگری و همکاری جدی با مسئولین میراث فرهنگی و پیگیری تاسیس شهرداری ناحیه تاریخی و پیگری مناطق گردشگری با تاکید بر ارزشهای اسلامی .

 

۱۸_ نگاه ویژه و اهتمام خاص به مبلمان و آرایش شهر و روستا با عنایت به ارزشها و معماری اسلامی.

 

۱۹_ برنامه ریزی و همکاری موثر در رفع مسائل و گره های ترافیکی شهر و روستا و آینده نگری در این زمینه .

 

۲۰_ برنامه ریزی برای حضور فعال و موثر در شورای استان و کشور و ارتباط فعال با شورای عالی استانها و وزارت کشور و سایر وزارتخانه ها و نهادهای رسمی و عمومی.

 

۲۱_ تقویت ارتباط عمومی و جلب مشارکتهای مردمی در جهت عمران و آبادانی شهر.

 

۲۲_ تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری و پیگیری طرح قطار میان شهری.

 

۲۳_ ایجاد دسترسی های مناسب و آبرومند به کمربندی های شرقی و غربی شهر و راه های مواصلاتی شهرها و روستاها.

 

۲۴_ تلاش در جذب بودجه های ملی و استانی و کمک های دولتی.

 

۲۵_ ساماندهی ورودی و خروجی های شهر بویژه طرح ساماندهی حدفاصل دانشگاه آزاد اسلامی تا پل کمربندی غربی و تامین روشنایی مسیر.

 

۲۶_ تاسیس بازار بزرگ سنتی در شهر و بازارچه های شهر و روستا و میدان میوه و تره بار.

۲۷_ ساماندهی گورستانهای شهر
 

۲۸- ایجاد ارتباط و بهره گیری از نخبگان و متخصصان و موسسات مردمی در همه زمینه ها و بهره گیری از همه محلات و شهرک ها و راه اندازی شورا یاری های محله ای با پرهیز از محله گرایی های افراطی و با تاکید بر همبستگی و همگرایی میان همه مناطق و محلات .

 

۲۹- طراحی معیارهای شهر اسلامی و روستای اسلامی و سالم و عنایت به شاخص های آن در همه برنامه ها .

 

۳۰- اهتمام اکید به شاخص های بهداشت و سلامت و همکاری با نهادهای ذی ربط در این زمینه و نیز همکاری و پیگری امور آب و فاضلاب و همکاری در توسعه کشاورزی و دامداری.

 

٣١- رعایت طبقات متوسط و آسیب پذیر و محرومان و مستمندان در همه برنامه ها از جمله عوارض و امور مسکن.

 

٣٢- اولویت بخشی به جوانان و بانوان در طرح ها و برنامه ها و از جمله تاسیس پارک بانوان.

 

٣٣- بازسازی و ارتقای سخت افزاری و نرم افزاری سازمان شهرداری و اهتمام به ارتقای منابع انسانی و اخلاق سازمانی.

فرصت را مغتنم شمرده یادآور می شوم بحمدالله با اجرای مصوبه اخیر دولت افقهای جدیدی برای توسعه و عمران آبادی شهرستان و بخش های تابعه بوجود آمده است و امید می رود مسوولان محترم و شوراها و شهرداری ها و دهیاری های محترم با برنامه ریزی جامع و کامل از تمام ظرفیت ایجاد شده در جهت رفاه عمومی و پیشرفت جامع و عادلانه بهره گیری کنند تا بفضل الهی در سالهای آینده افقهای پرفروغ تر و چشم انداز های روشن تری بروی مردم و جوانان عزیز گشوده شود.
در پایان از همه مسوولان پیشین شوراها و شهرداری ها و دهیاری ها صمیمانه بخاطر خدمات ارزنده آنان تقدیر و تشکر و برای همه آنان پاداش نیک و توفیقات روزافزون آرزو می کنم و همه مردم عزیز و طبقات گوناگون و نخبگان و روحانیان و دانشگاهیان گرامی را به همکاری با منتخبان خویش و مسوولان محترم فرا می خوانم و رسانه ها و نشریات و پایگاه های اطلاع رسانی را به نقادی منصفانه و همکاری دلسوزانه با مسوولان و سازمان ها و ادارات توصیه می نمایم و متواضعانه و در حد توان اندکم آمادگی خود را نسبت به همکاری با منتخبان مردم شریف اعلام می دارم .
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته