با حضور دشتي معاون سياسي - امنيتي استاندار :


عضو شورای انقلاب فرهنگی اظهار داشت: از طرف مردم شهرستان از همه عزیزانی که در به ثمر رسیدن این پروژه عظیم و این مرکز بزرگ علمی و فرهنگی سهیم بودند، مقامات کشوری، استانی و شهرستانی، معماران، بناها، کتابداران و … تشکر می نمایم.
وی تصریح کرد: میبد با وجود پتانسیل هایی که در زمینه علمی و صنعتی داشت، فضای کتابخانه ای مناسبی در آن وجود نداشت و یک نقص بزرگی برای شهرستان به شمار می آمد. اعتراضات پی در پی مردمی به علت نبود فضای مناسب برای مطالعه و مکان مناسب برای کتابخانه، مسئولان این شهرستان را بر آن داشت تا به فکر احداث کتابخانه مرکزی بیفتند. این کار از ۱۲ سال پیش و با پی گیرهای زیاد اتفاق افتاده است.
رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه افزود: شهرستان میبد با داشتن حدود ۹۰ هزار نفر جمعیت، ۱۵ مرکز آموزش عالی و دانشگاهی، مرکز حوزوی خواهران و برادران، ۱۰ هزار دانشجو و داشتن ۲۰۰- ۳۰۰ نفر عضو هیئت علمی دانشگاه در رشته های متعدد، دامنه علمی وسیع و سابقه تاریخی نیاز به مکان مناسبی برای کارهای پژوهشی، فرهنگی و علمی در شهرستان احساس می شد. در این زمینه  تلاش های زیادی صورت گرفت تا این نقیصه جبران شود.
آیت الله اعرافی تاکید کرد: کتابخانه مرکزی میبد یک پروژه عظیمی در سطح کلان کشور به حساب می آید، تا حدی که نقیصه نداشتن فضای مطالعه مناسب و کتابخانه را در شهرستان رفع کرده است.
وی ادامه داد: میبد یک شهری خیری است. در عرصه های آموزش عالی، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان خیرین ما در این زمینه ها بسیار ممتاز هستند. ۱۵۰ مدرسه از ۲۰ درصد تا ۱۰۰ درصد هزینه های تجهیز و ساخت آن را خیرین پرداخت کرده اند. از خیرین تقاضا داریم در مسائل کتابخانه نیز مرا را همراهی کنند.
امام جمعه شهرستان میبد در ادامه سخنان خود افزود: از دولت نهم و دهم تشکر می کنیم. کارهای بزرگی در طول دوران دولت آقای احمدی نژاد در استان و میبد رقم خورده است. گام های بزرگی در این دوره اخیر برداشته شد که در تاریخ استان و شهرستان ماندگار خواهد شد. برای دولت مردان جدید هم آروز توفیق داریم. امیدواریم با تأسی به رهنمودهای مقام معظم رهبری در رسیدگی به همه مناطق کشور گام بزرگی بردارند.
وی اشاره کرد: ایران و مردمان با استعداد آن پیشگام فهم و درک و استقبال از اندیشه ناب اسلام بودند. در مرحله بعد پیشگام استقبال از مکتب ناب اهل بیت بودند. استعداد ذاتی ایرانی، توانایی فلسفی، حکمی و معنوی آنها ظرف مستعد و زمینه آماده ای شد تا سیل اسلام و اندیشه ناب اهل بیت این سرزمین را آباد کند. در این سیر نقش ایرانی- اسلامی با ایران رقم خورد. جریانی که رو به پیشرفت است و در همه عالم تاثیر گذار است و نقش ایران را در آینده در جهان پرفروغ تر خواهد کرد.
آیت الله اعرافی گفت: بیداری اسلامی که نشات گرفته از ایران اسلامی است در جهان اسلام ادامه خواهد داشت. طوفان های سهمگین و موج های اهریمنی حتما ادامه خواهد داشت و  کشورمان با رهبری فرزانه و اراده با صلابت مردم، این طوفان ها و موج ها را در هم خواهد شکست و خورشید اسلام و مکتب اهل بیت پشت ابرها به درخشش بیشتر خواهد پرداخت و این خورشید طلوع خواهد کرد.
 
امام جمعه میبد در ادامه با اشاره به اینکه ما این قابلیت فرهنگی و پیشینه فرهنگی را باید در خود حفظ کنیم افزود: مسئولان فرهنگی باید این امر فرهنگی را خوب درک کنند تا زمینه رشد نسل امروز را فراهم بکنند.
وی در ادامه سخنان خود امام صادق (ع) را افتخار همه دانشمندان، اندیشمندان جهان اسلام برشمرد و تاکید کرد: امام صادق (ع) شخصیت بزرگی برای جهان اسلام است که با هوش آسمانی و هدایت الهی در یک مقطع حساس تاریخی با راهبرد دقیق بر همه توطئه شیطانی غالب شدند. ایشان در معرکه بنی عباس- بنی امیه با راهبری دقیق وارد حوزه علمی و فرهنگی شده و بر فکر و فرهنگ بشری تاثیر گذاشتند.
آیت الله اعرافی بیان داشت: امیدواریم با حمایت های به عمل آمده این مکان به یک مکان فعال و پویا تبدیل شود و محل رفت و آمد جوانان، نوجوانان، دانشجویان وطلاب خوب ما باشد. این مجموعه با ظرفیتی که دارد به سمت اطلاع رسانی مدرن حرکت بکند.
وی در پایان از اعضای شورای شهر و شهردار خواست که راه دسترسی به این مکان را با یک خیز دیگری مرتفع کنند و کمک بکنند تا این جا محفل روشن و چراغ نورانی علم در شهرستان بشود.
در اين مراسم باشكوه دشتی معاون سیاسی- امنیتی استاندار یزد کتابخانه مرکزی میبد را در آینده در بخش های فرهنگی و علمی مکانی تعیین کننده دانست و اظهار داشت : ارتباط وسیعی باید بین شوراهای هماهنگی دانشگاه ها، مدارس، حوزه ها با این مکان برقرار شود و جلسات علمی و فرهنگی، مستمر در این مکان برگزار شود. کتابخانه مرکزی میبد باید پایگاه اصلی پژوهش دانشگاهیان، طلاب، دانشجویان، دانش آموزان و … باشد. حضور قشر فرهنگی و علمی منشا خیر و برکت برای این مکان است.
دشتی تصریح کرد: اگر احداث کتابخانه منجر به کتابخوانی مردم شود به هدف اصلی اش رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه آیت الله اعرافی مدیریت هیئت امنای این کتابخانه، خود صاحب نظر هستند و پشتوانه ای برای کشور و استان و به خصوص شهرستان میبد به شمار می آیند. مسئولان محترم باید کمک بکنند که کتابخانه با تک تک خانه های شهرستان در ارتباط باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار در ادامه سخنان خود اظهار داشت: مسئولان باید متناسب با شهر منابع علمی کتابخانه را تجهیز نمایند و پرسش های بزرگی را برای دانش آموزان، دانشجویان، طلاب و مردم طرح کنند تا یک حس مطالعه در سطح شهر و کشور به وجود بیاید.
وی تاکید کرد: این مرکز بزرگ، مسئولیت بزرگ هم ایجاد می کند. قطعا با وجود این مرکز نیازها هم بالاست. این مکان می تواند نیاز استان و نیاز شهرستان های اطراف را هم برطرف نماید. باید با استفاده از توان و تجربه از تمامی امکانات این مکان عظیم استفاده شود.
دشتی گفت: استان یزد در داشتن سرانه کتاب رتبه اول و رتبه دوم را در مطالعه کتاب در کشور داراست. این زمینه ها را باید حفظ کرده و پیشتاز باشیم.
وی اضافه کرد: میبد قطب علمی است. این مرکز باید مکانی برای توزیع کتاب، محصولات فرهنگی و برقراری ارتباط فرهنگی با مراکز نشر و مراکز علمی کشور  باشد. در حوزه فضای مجازی نباید کسی باشد که دنبال منبعی برگردد و این مکان پاسخگو نباشد.
دشتی در پایان ادامه داد: شهرستان میبد چنین قابلیتی را دارد که این کارهای بزرگ برای آن انجام شود. در ادامه تکمیل و بهره وری شایسته از پتانسیل های این مرکز باید صورت بگیرد وخانواده های میبدی بدانند که یک مرکز بزرگ علمی و پژوهشی درشهرستان وجود دارد.
در ادامه مهندس پارسائیان مدیرکل نهاد کتابخانه های استان یزد طي سخناني  اظهار داشت: این کتابخانه با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان ساخته شده و جزء پروژه های سفر مقام معظم رهبری به استان یزد به حساب می آید که به بهره برداری رسیده است.
وی تصریح کرد: برای تجهیز این کتابخانه۲۲۰ میلیون تومان توسط آقای واعظی مدیرکل کتابخانه های کشور پس از بازدید همکارانشان از این مکان اختصاص داده شد.
پارسائیان تاکید کرد: واعظی مدیرکل کتابخانه های کشور قول اهداء ۶۰ هزار جلد کتاب را تا پایان سال برای مخزن کتابخانه داده اند که معادل ریالی آن ۶ میلیارد ریال می باشد.
در ادامه وی ویژگی های خاص این کتابخانه را معماری سردر آن دانست و افزود: سردر کتابخانه به صورت چندین کتاب است که در کنار هم قرار گرفته است. از دیگر ویژگی های این کتابخانه نور آن می باشد. تا زمانی که نور طبیعی (خورشید) وجود داشته باشد به نور لامپ احتیاجی نیست. همچنین دسترسی خواهران و برادران به صورت تفکیک از این کتابخانه از دیگر مزایای آن است.
وی اضافه کرد: از ویژگی های ممتاز این کتابخانه داشتن بخش کودک است که فقط ۲ یا ۳ کتابخانه در کشور دارای بخش کودک هستند.
مدیر کل کتابخانه های استان اشاره کرد: در چشم انداز سند ۱۴۰۴ برای هر ۱۰۰ نفر ایرانی فضای سرانه ۸ متر در نظر گرفته شده  که الان در میبد برای هر ۱۰۰ نفر ۱۱ متر فضای مطالعه وجود دارد. در حال حاضر در ازای هر نفر میبدی ۷/۱ کتاب داخل کتابخانه است که متوسط کشوری برای هر نفر ۹/ . کتاب است. اما هر ۱۰۰ نفر در کشور ۳۵ نفر عضو کتابخانه هستند که متاسفانه در میبد از هر ۱۰۰ نفر، ۷ نفر عضو کتابخانه هستند.
در پایان وی اشاره کرد که: هر شهرستانی که کتابخانه مرکزی داشته باشد رئیس آن کتابخانه به عنوان معاون مدیرکل نهاد کتابخانه های استان منصوب می شود.