مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در شهر بفروئیه میبد افتتاح شد

دومین مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان، در بفروئیه شهرستان میبد با حضور رئیس اداره ایدز مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، معاون فرماندار، رئیس مرکز بهداشت و تعدادی از مسئولین افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، برای بازسازی و تجهیز این مرکز در زیربنای 300 مترمربع که شامل اتاق مامایی، دندانپزشکی، ام ام تی، پزشک و روانشناسی است،150 میلیون تومان از محل خیری هزینه شده است.

دکتر کازرونی در حاشیه این مراسم با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت در بخش کنترل بیماری‌های رفتاری، پیشگیری و کنترل بیماری ایدز، بیماری یابی، شناسایی و آگاه شدن خود افرادی که مبتلابه اچ آی وی هستند و مراقبت و درمان افراد را اولین گام در مهار این بیماری خواند.

خانم دکتر پروین افسر کازرونی گفت: درست است که بیماری اچ آی وی درمان قطعی ندارد و فرد مبتلا برای دوره کوتاه درمان بگیرد دیگر بیماری تمام نمی‌شود ولی درمان تأثیر بسیار مناسبی داشته که هم فرد می‌تواند بقای عمر معمولی را داشته باشد و هم ویروس در بدنش به حدی کاهش پیدا کند که قابلیت انتقال و عفونت به بقیه را نداشته باشد.

دکتر کازرونی افزود: به همین دلیل نقش مراکزی که افرادی که مبتلا تشخیص داده می‌شوند و تحت مراقبت و درمان باشد خیلی کلیدی است.

وی بابیان اینکه در سطح کشور بیش از 170 مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری وجود دارد که دانشگاه علوم پزشکی یزد هم یک مرکز مشاوره درمانی در خود یزد دارد گفت: خوشبختانه دومین مرکز هم درمیبد راه‌اندازی شد و این به دلیل حمایت‌های مسئولین در کنترل این بیماری بوده است.

 

رئیس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت مراکز مشاوره‌های رفتاری را مبنایی بر برنامه‌ها، آموزش، اطلاع‌رسانی، پیشگیری و تبلیغات در جهت مراجعه افرادی که احتمال می‌دهند در معرض ابتلا هستند دانست و گفت: این افراد بدانند که در این مراکز، درنهایت رازداری و محرمانه خدمات تشخیص و مشاوره و آموزش رایگان انجام می‌شود و بعدازاینکه فرد مبتلا تشخیص داده شد؛ کلیه خدمات مراقبت و درمان به‌صورت رایگان انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آخرین آماری که ما تا آخر سال 96 داشتیم 34 هزار و 974 نفر، یعنی نزدیک به 35 هزار مورد که از این تعداد حدود 8 هزار مورد فوت کردند و بالای 26 هزار مبتلای زنده داریم.

دکتر کازرونی تصریح کردند: البته بر اساس تخمین هرسال، بر مبنای آمار و اطلاعات موارد تحت مراقبت و درمان و بررسی‌هایی که در گروه‌های مختلف در جامعه انجام می‌شود؛ تخمینی که برای امسال در کشور زده‌شده است؛ بالای 66 هزار نفر مبتلای زنده است که از این تعداد 26 هزار نفر تشخیص داده‌شده است و تحت مراقبت و درمان ما بالای 12 هزار نفر است.

رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت گفت: یعنی ما در اصل نزدیک 34 درصد افراد مبتلا در جامعه هستند که تشخیص داده شدند و بیش از 60 درصد تشخیص داده نشده‌اند و خودشان آگاه نیستند.

کازرونی ناآگاهی افراد از بیماری خود را یکی از معضلات مهم در این زمینه دانست و افزود: فردی که مبتلاست و آگاهی ندارد باعث انتقال بیماری به همسر و از همسر به کودکش می‌شود که این باعث مواجه‌شدن ما به کودکان مبتلا در بیمارستان‌ها شده است.

وی با تأکید بر اطلاع‌رسانی گسترده در خصوص بیماری اچ آی وی به‌عنوان بیماری عفونی مزمن گفت: درصورتی‌که تشخیص به‌موقع داده شود و فرد تحت مراقبت و درمان قرار بگیرد می‌تواند زندگی معمولی را داشته باشد و از سوی دیگر خدمات و برنامه‌های پیشگیری و آموزشی نقش مهمی در پیشگیری از آسیب اجتماعی و ابتلا به اچ آی وی دارد.