مجمع سلامت فرصتی برای ارتقاء شاخصهای سلامت اجتماعی است
به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، فرماندارمیبد در این جلسه بابیان اینکه اهمیت مقوله سلامت بر هیچکس پوشیده نیست گفت: برای ارتقاء شاخصهای سلامت اجتماعی، همه نهادها و صاحبان صنایع و خیرین باید دستبهکار شوند.
حسین فلاح افزود: امروز بخش مهمی از تولید ناخالص کشورها را مقوله سلامت میبلعد درحالیکه میتوان با ایجاد مشارکتهای اجتماعی و فرهنگ خود مراقبتی، شاخصهای سلامت مردم را ارتقاء و هزینهها را کاهش داد.
فلاح گفت: اگر سواد سلامت مردم افزایش یابد و مردم به نوع تغذیه، سبک زندگی و محیط کار اهمیت دهند بسیاری از آسیبهای سلامت هم رخت برمیبندد.
وی تشکیل نخستین مجمع سلامت را نقطه عطفی در ارتقاء شاخصهای سلامت اجتماعی خواند و گفت: البته برخی موارد چون آلایندگی صنایع، آسیبهای ترافیکی و جمعآوری زباله سطح شهرستان و دفن آن در نقطه مناسب هم عواملی هستند که مسئولین باید آنها را مدیریت کنند.
فرماندارمیبد در ادامه حضور خیرین درزمینهٔ های مختلف در شهرستان میبد را منشأ خیروبرکت خواند و از آنها قدردانی کرد.
معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی یزد هم در این جلسه، تشکیل مجمع سلامت در استان و شهرستانها را ساختار جدید در حوزه سلامت در کشور خواند و گفت: این مجمع فرصتی برای هماندیشی و یافتن راهکارهایی برای حل مشکلات نظام سلامت است.
دکتر محمدحسن لطفی با تأکید بر اینکه وجه مهم این جلسه این است که نگاهها را بهسلامت تغییر دهیم و با نگاه اجتماعی به جامعه، ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، ارزشی و اجتماعی منطقه را شناسایی و برای حل مشکلات نظام سلامت تلاش کنیم افزود: در حال حاضر نگاه همه ما بهسلامت نگاه تکبعدی است درحالیکه سلامت تنها بعد جسمی نیست و سلامت چهار بعد دارد که و بعدهای روانی، اجتماعی و معنوی سلامت مغفول مانده است.
لطفی بابیان اینکه عادت کردیم همهچیز را برای ما فراهم کنند ولی یاد نگرفتیم که مشارکت کنیم گفت: مشارکت در سطح فرد، خانواده و جامعه به این معناست که چگونه یاد بگیریم از سلامت خود مراقبت کنیم.
وی سلامت را جزء اولویت هر فرد خواند و گفت: با شناخت ظرفیتها، نقاط قوت و ضعف و مشارکت فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایندگان ادارات، مردم و خیرین باید به سمت افزایش سلامت مردم پیش برویم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در شرایط فعلی واقعیت این است که هدف، بیشتر ساختن بیمارستان و افزایش تخت و آوردن پزشک و متخصصین است و این جوابگو نیست و باید یک سطح به عقب برگردیم و مردم بیشتر به فکر خودشان باشند و با توجه به بحث تغذیه و تحرک و حمایتهای اجتماعی ،محرومیت و آسیبهایی که وجود دارد به همه اینها بهعنوان کلیت جداییناپذیر فکر و برنامهریزی کنیم.
لطفی بابیان اینکه حوادث ترافیکی درمیبد در سطح فوتی و جراحت همچنان خیلی قربانی میگیرد و صنایعی که هست خیلی خوب است و اشتغال ایجاد کرده است افزود: ولی ما انتظار داریم اشتغال، سالم و مولد باشد که کارگرهایی که کارمی کنند و مردمی که در جوار کارخانهها زندگی میکنند با کمترین آسیب مواجه شوند.
وی از راهاندازی کانونهای سلامت محلات درمیبد هم خبرداد و گفت: امسال با راهاندازی این کانونها و با در نظر گرفتن چهار بعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است در سالهای آینده سلامت مردم را دریک سیما و منظر دیگری مشاهده خواهیم کرد.
در پایان هم بیانیه اولین مجمع سلامت شهرستان قرائت و از مسئولان و خیرین حوزه سلامت میبد تجلیل شد.