رضایت ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی از زیلوبافی در میبد
به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، «غدا هیجاوی» رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی، یوشا کریشنا مشاور عالی شورای جهانی صنایعدستی به همراه ویدا توحدی رئیس بخش بینالملل معاونت صنایعدستی کشور برای ارزیابی زیلوی میبد به شهرمیبد سفر کردند.
آنها از شرکت تعاونی زیلوبافان، نارین قلعه، موزه زیلو، نمایشگاه تصاویر و مستندات زیلو در مجموعه شاهعباسی و کارگاههای زیلوبافی محله بشنیغان بهعنوان خاستگاه زیلو در این منطقه بازدید کردند.
خانم هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی در این بازدیدها، بیان کرد: خیلی خوشحالم که به شهر میبد سفر کردم، نمیدانم برای چندمین بار است که به این منطقه سفر میکنم، در اینجا مردم خوب و فرهنگ غنی آنها را میبینم.
وی افزود: ما از شرکت زیلوبافان میبد بازدید کردیم و از مراحل بافت زیلو از صفرتا صد لذت بردیم، مشاهده کردیم که مردم برای بافت زیلو از دلوجان خود مایه میگذارند.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی ادامه داد: بر اساس اطلاعاتی که به ما داده شد، زیلو یک صنعت فراگیر در میبد بود به صورتی که همه اعضای خانواده درگیر بافت آن بودند و مردم شهر حتی در برداشت پنبه که در همین شهر تولید میشد، شرکت میکردند.
وی ادامه داد: همچنین امروز دیدیم که نماینده مجلس، فرماندار، شهردار و ... میتوانند زیلوبافی کنند و این کار بسیار خوبی است که همه در این شهر خود را درگیر بافت زیلو کردند.
وی اظهار کرد: مراکز آموزشی در ارتباط با زیلوبافی در این شهر وجود دارد، خانمها نیز امروز به بافت زیلو میپردازند، درحالیکه این هنر در قدیم بیشتر کار مردها بود.
هیجاوی بیان کرد: اینکه به جنبه تجاری زیلو و معرفی به بازار جهانی اهمیت داده میشود، کار بسیار خوبی هست.
یوشا کریشنا مشاور عالی شورای جهانی صنایعدستی نیز بیان کرد: ما اول از مردم شروع کردیم و از تعدادی کارگاهها بازدید شد که مردم خوب و مهربانی مانند همه ایرانیان دیگر در آنجا مشغول کار بودند و در این کارگاه کاری انجام میدادند که نیاز به صبر و دقت داشت.
وی افزود: همچنین از موزه زیلو میبد بازدید کردیم، خیلی عالی بود، اینکه شما موزهای شامل طرحهای بسیار متنوع و دورههای تاریخی مختلف از قبل آماده داشتید و این محل میتواند الگویی برای سایر صنایعدستی هم باشد.
مشاور عالی شورای جهانی صنایعدستی خاطرنشان کرد: موزه داستان زیلو را نشان میدهد و از کجا به کجا رسیده و این مهم هست که این زیلوها قرنها سالم ماندند.
وی همچنین اظهار داشت: از محله «بشنیغان» بازدید کردیم که خاستگاه هنر زیلو میبد هست و این مهم است که این هنر بعد از سالها هنوز ادامه دارد و در آن کارگاههایی وجود دارد که هنوز فعال است، حتی کارگاهی دیدیم که گفتند قدمت 400 ساله دارد و این میتواند بسیار مهم باشد که نسلهای بعد سعی دارند این هنر را حفظ کنند.
منبع: ایرنا